En sevilen oda dekorasyonlarının başında bebek odaları gelir. Bebek odası dekorasyonu her anne ve baba olacak kişi için müthiş bir motivasyon ve bebeğe hazırlanma sürecidir. Daha önce farklı bir alan kullanılan oda hemen şekil değiştirerek bebek odası olma yolunda adımları atılır.
Öncellikle bebek odasının ne çok küçük ne çok büyük olması gerekir. fazla küçük odalarda bebek büyüdüğünde rahat hareket edemez, daha büyük odalarda ise özellikle kışın odanın ısınma problemi olabileceğinden zararlı bir hareket olabilir.
Bebek Odası Duvar Kağıtları
Bebek eşyalarını alırken acele etmeyin. yavaş yavaş, geze geze ve en önemlisi zevkini çıkara çıkara alışveriş yapmanızı öneririz. Görsel önemlerinden daha çok kullanışlı olmasına ve yapıldığı mobilyaların özellikle kullanılan boyaların TSE uyumluluğunu kontrol etmeliyiz. Unutmayın ki çocuğunuz çok kısa süre odasını keşfe çıkacak ve her şeyi ağzına almaya yada ısırmaya çalışacak. Durum böyle olunca alınan eşyalarda ekstra hassas olmalıyız.
Bebek odası oluştururken dikkat edilecek bir başka noktada kullanışlılık açısından duvarlar boya olabilir. Ama ille de bir hareketlilik vermek istiyorsanız duvarlara daha sonra bebeğinizin resimlerini koymak için çerçeveler ya da çizgi film figürleri yapıştırabilirsiniz.
Bebek odası nasıl olmalı
Yerlerde ise olabildiğinde duvardan duvara halı modelleri tercih edilebilir. bebeğin yaklaşık 6 ay sonra emekleyeceği düşünüldüğünde yerle temas etmemesi adına çok iyi bir önlem olarak ele alınabilir. Odanın fiş ve prizlerini de şimdiden kapatabilir ve bebeğinizin hiç tanışmamasını sağlayabilirsiniz.
Bebek Odaları İçin Fikirler
Bebek odası mobilyalarını takım olarak alabileceğiniz gibi kendiniz parça parça alarak da birleştirebilirsiniz. Bol çekmeceli bir dolap ve geniş bir yatak her zaman büyük kurtarıcıdır. Bebek odası düzenlemelerinizi 5. Ayda yapmaya başlayabilir ve erken doğum risklerini göze alarak 7 aya kadar bitirilmesi daha sağlıklı olacaktır. Bebek odasında bol neşeli ve sağlıklı günler geçirmeniz dileği ile.