Stüdyo Daireler İçin En İdeal Mutfak Tasarımları

Genellikle stüdyo dairelerde karşımıza çıkan açık mutfak dekorasyonu başlı başına bir iş. Öte yandan açık mutfaklara sadece stüdyo dairelerde değil, 3+1 evlerde bile rastlamak mümkün. Özellikle eski yapıların mimarisi zamanla değişebiliyor; mesela zamanında bir iş hanı olarak kullanılan bina apartmana dönüştürülmüş olabiliyor. Durum böyle olduğunda çoğu kez evinizin kapısından içeri adım atar atmaz sizi karşılayacak olan mutfağa bir çeki düzen vermek gerekiyor.

Yukarıdaki fotoğraf İngiliz Vogue dergisi için de yazan dekoratör ’in kendi dairesine ait. Her ne kadar daireyi ilk gördüğünde girişte mutfak fikri onu ittiyse de, sonrasında kendini bir kır evinde farz ederek (dışarıya açılan arka kapıları yüzünden) bu sorunu aşıyor. Evin her odasında orayla özdeşleşecek doğru dürüst mobilyalar kullanılmasından yana olan Konig, eski bir konsolu mutfak dolaplarının karşısına yerleştirerek işe başlıyor. Yemek kitaplarını, kahve ve tost makinesini de konsolun üzerine yerleştiriyor. Kitaplar sadece mutfakta değil, evin her odasında sıcaklık ve yaşanmışlık havası yayacağı garantili objelerdir! Özellikle kitaplığınızı açık mutfağa yakın ya da hemen girişte düşünebilir ve böylelikle evin havasını tümüyle değiştirebilirsiniz.

Mutfak tezgahındaki yapma, çingene pembesi krizantemler için daha önceki dairesinde bir türlü uygun yeri bulamayan ünlü dekoratör, bu evi döşemeye başladığı an hemen bir vazoya çiçekleri koyarak ilk iş onları giriş kapısının karşısına yerleştiriyor. Kapı açılır açılmaz gözünüze  çarpan bu parlak renkli çiçekler, herkes için oldukça neşeli bir hoşgeldinin yerine geçiyor.

Son olarak insanın içini ısıtan bir tabloyla birlikte, modern bir masa lambasını da antreye yerleştirdikten sonra, eve dönüş tamamen farklı bir anlam taşımaya başlıyor. Artık eve attığı ilk adımla birlikte Rita Konig mutfağını değil, zeytinyağı şişeleri, pembe çiçekleri, kitapları, tablosu derken ev hayatının ona sunduğu küçük hoşlukları görüyor.