Balkon Dekorasyonu Yaparken Önerilenler

Baharı yarıladık ve artık güneşle birlikte bitkiler de canlanmaya başladı. Bahçeyle, bitkilerle uğraşanların kolları sıvama vakti. Giderek apartmanların daha çok birbirine yanaştığı ve börtü böceğin kayıplara karıştığı bir gerçek. Ancak beğenmediğiniz küçük balkonunuz ya da pencere pervazınız sandığınızdan daha çok işe yarıyor olabilir. Yurt dışında özellikle balkon çiçekleri için düzenlenen yarışmalar var. Balkonu çiçekle bezemek neredeyse bir zanaat halini almış. Düşük bir bütçeyle bile biraz hayal gücü kullanarak siz de kendinize yeni bir uğraş edinebilirsiniz. Üstelik biraz sabırla ortaya çok hoş görüntülerin çıkacağı ve size neşe katacağı da garanti.

Güzel balkon dekorasyonu önerileri

Bitkilerinizi dikeceğiniz saksınızı sağlam bir şekilde asın. Mümkünse saksıların dışarı değil içeri doğru sarkmasını sağlayın. Böylelikle kimsenin güvenliğini tehlikeye atmamış olursunuz. Hem toprak hem de saksılar ağır olacaktır, düzenleme yaparken balkonu ve yerleştirme planını buna göre gözden geçirin.

Çiçeklerinizi sularken komşuların pencerelerine ya da balkonuna  su akıtmadığın dan emin olacak şekilde bir düzenleme yapın.

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır

Saksı seçerken plastikten seramik saksılara kadar boy boy seçenekleriniz olacak. Bitkilere ayırdığınız alana göre alışverişinizi yapabilirsiniz. Ancak unutmayın ki çok küçük saksılar bitki köklerini sıkıştıracağından doğru seçim olmayabilirler.

Begonya, fuşya, lale, menekşe, sardunya ya da papatya gibi birçok seçeneğiniz mevcut. Balkonunuz için çiçek seçerken cesur olun. Dilediğiniz bahçe bitkisini balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Tabii saksıları yerleştirdikten sonra yeni ekilen bitkiler için 15 gün boyunca sulama yapmayı unutmayın. Sonrasında ise gün aşırı sulama ve solan ya da kuruyan yaprakların temizlenmesi ya da toprakların biraz eşelenmesi gibi zevkli, küçük uğraşlarınız olacak.